Πρωταθλήτριες Ελλάδας οι κορασίδες μας έγραψαν ιστορία 60-55 τον ΠΑΟΚ στο τελικό των Τρικάλων - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





22.6.24

Πρωταθλήτριες Ελλάδας οι κορασίδες μας έγραψαν ιστορία 60-55 τον ΠΑΟΚ στο τελικό των Τρικάλων

 



Το σήκωσαν οι κορασίδες μας και πειστικά αφού το 60-55 του τελικού επί του ΠΑΟΚ δεν αποτυπώνει την άνεση με την οποία οι μικρές μας (τι μικρές δηλαδή σήμερα ήταν γίγαντες) πήραν την νίκη και συνολικά αυτό το πρωτάθλημα . Και όλα αυτά με την Μαρ Σεγκούρα το πυρηνικό μας όπλο , mvp μακράν της διοργάνωσης και φυσικά πρώτης σκόρερ  και πάλι καθοριστική αλλά   εμφανώς καταβεβλημένη από την πενταήμερη ταλαιπωρία κάτι που εξουθένωσε όλα μας τα κορίτσια αλλά μην κρυβόμαστε και όλα τα παιδιά στην διοργάνωση . Μπράβο σε όλα τα κορίτσια που έδειξαν σήμερα (και όχι μόνο) ότι έχουν μεγάλη καρδιά , έχουν σπουδαίο ταλέντο και μπορούν να γίνουν πρωταγωνίστριες και στα δύσκολα . Οι προπονητές σήμερα Δήμου και ο συνεργάτης του Τσεμπέρης έκαναν  ματς και ειδικά στο β΄ μέρος η ομάδα μας έδωσε σεμινάριο κυνικότητας και εφάρμοσαν ιδανικά το αμυντικό σχέδιο . 
Όταν η διαφορά έφτασε τους 19π. 58-39 στο 34΄ είχαν όλα κριθεί και ο τίτλος είχε ήδη πάει Καλλιθέα . Τα διαδικαστικά τελευταία λεπτά  απλά κύλησαν με σαφές πλάνο την νίκη και το ροκάνισμα χρόνου  που δεν αφορούσε την διαφορά παρά την αντεπίθεση ΠΑΟΚ . . Να τονίσουμε ότι τα κορίτσια αυτά έγραψαν ιστορία αφού έφεραν το 5ο χρυσό που είναι και οι περισσότεροι από καταβολής Πανελλήνιων κορασίδων . 
Στην  φωτογραφία εκτός από τις "μπέμπες" εικονίζονται και τρία εκλεκτά μέλη της οικογένειας των Εσπερίδων . Ναταλία Αρσενιάδου, Μυρτώ Λιανούδη και Φωτεινή Μάνου . Respect ! Για τις τρείς κοριτσάρες μας που ήρθαν με το ΚΤΕΛ στα Τρίκαλα για να συμπαρασταθούν στις συναθλήτριες !!!  




Βίγκα 16π. 3 ριμπ., 4 ασίστ  , 1 κλεψ., 1μπλοκ ( αρχηγός με τα όλα της) 

Αράπογλου 7π., 1 ριμπ., 2 ασίστ (στο πιο μεστό της ματς στην διοργάνωση) 

Σεγκούρα 15π., 12 ριμπ., 5 κλεψ. (χωρίς λόγια)

Χλιαουτάκη 7π., 6 ριμπ.2 ασίστ , 1κλεψ., 1μπλοκ (νίκησε τον τραυματισμό στην Καλαμαριά και δήλωσε μέγιστο παρών) 

Αρχιμανδρίτη 6π., 3 ριμπ., 2 ασίστ (από τα next best thing μόλις 2010 αλλά ελάχιστοι πήραν χαμπάρι  )

Χαντζόγλου  5π., 2 ριμπ., 2 ασίστ 1 κλεψ. (μόνο συγχαρητήρια αξίζει το κορίτσι ) 

Φίλντιση 4π., 7 ριμπ., 1ασίστ, 1 κλεψ.,  1μπλοκ (ψυχάρα) 

Εξαιρετικές και όσες δεν έπαιξαν , αλλά έρχεται η ώρα τους 

 Σε ενα ματς που η ομάδα μας σούταρε 4/8 βολές ενώ ο ΠΑΟΚ 12/22 βολές , φάουλ κάναμε 23 έναντι 18 του ΠΑΟΚ , 20-25 λάθη , 34-37 ριμπ., 8/25 τρίποντα !!! (έναντι 3/10 του ΠΑΟΚ) . 

Εσπερίδες – ΠΑΟΚ 60-55
Διαιτητές: Αναστασιάδης, Γιαννούλης, Γεωργοσόπουλος
Δεκάλεπτα: 18-10, 34-25, 53-38, 60-55
Εσπερίδες (Δήμου): Χλιαουτάκη 7(1), Βίγκα 16(2), Αράπογλου 7(1), Χαντζόγλου 5(1), Φίλντιση 4, Αρχιμανδρίτη 6(2), Σεγκούρα 15(1).
ΠΑΟΚ (Μελετιάδης): Μπεκίρι 2, Ζορμπαλά 19(1), Σταμπουλίδου 10(2), Χαϊτογλου Β. 2, Κουκουναρίδου 2, Χαϊτογλου Α. 13, Ιτόγια 7, Κανλή.
Μετά το τέλος του τελικού η Σίλια Βίγκα αρχηγός  των Εσπερίδων δήλωσε… «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και στις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μπράβο στην ομάδα στις συμπαίκτριές μου και σε όλο το σταφ. Ηταν ένας δυνατός αγώνας και  ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας. Είχαμε δουλέψει πολύ για να κατακτήσουμε την πρώτη. Το θέλαμε πάρα πολύ και είμαι περήφανη για την ομάδα μου».
Να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας Εν Ζύμω , Αφοι Χριστοφή , Lamberts συμπληρώματα διατροφής , Laserskin Solutions, St Lawrence  College, Happy studies γιατί στήριξαν σημαντικά φέτος τα τμήματα υποδομών 

Xαρείτε με την χαρά μας !! 






















Τα πέντε χρυσά μήλα των Εσπερίδων Καλλιθέας 

Ιστορικός θρίαμβος για τις κορασίδες μας 
που είναι πλέον ο μοναδικός σύλλογος με πέντε κατακτήσεις 
ΜVP και πρώτη σκόρερ (113π.) η Μαρ Σεγκούρα σε όλο πανελλήνιο 
απλά συγκλονιστική . Δεν απειλήθηκε ποτέ ! 

Στην καλύτερη πεντάδα πλην της Μαρ ,Αποστολία  Ζορμπαλά , 
Σοφία Σταμπουλίδου ,Άννα  Λαγωνικάκη και Έφη Φουστέρη 
( εύκολα Βίγκα  και Χλιαουτάκη θα μείνουμε με το παράπονο) 








Μεγάλο φωτορεπορτάζ 














































Post Top Ad